14 Aralık 2014 Pazar

Paralel yapıya eş zamanlı olarak İstanbul ve bazı illerde operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da belirlenen adreslere sabah erken saatlerde gitti. Soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı. Soruşturma dosyasında aralarında emniyet görevlisi ve medya çalışanlarının da yer aldığı yaklaşık 30 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi

SUÇ VE DELİL UYDURDUKLARI İDDİA EDİLDİ

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan aralarında emniyet görevlileri ve medya çalışanların da yer aldığı 30 kadar kişinin, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan'ın arasında bulunduğu 11 kişi yakalanmış, tutuklanan Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.

''Molla Muhammet'' adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan'ın, Fethullah Gülen'in bazı fikirlerine karşı çıktığı iddia edilmişti.

SAMANYOLU TELEVİZYONU ÖNÜNDE TOPLANMA


Operasyonun başlamasıyla birlikte sabah erken saatlerde Samanyolu Televizyonu önünde vatandaşlar toplanmaya başladı.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında da gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara ve bir oyucu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne polisler nezaretinde getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

ESKİŞEHİR'DE 2 GÖZALTI

İstanbul merkezli düzenlenen "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturma kapsamında, Eskişehir'de 2 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir'de sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, kentte çekimleri süren Samanyolu TV'nin Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan ile yönetmeni Engin Koç, emniyet güçleri tarafından evlerinden alınarak, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Koç ile Asan, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. İfadeleri alınan Koç ve Asan, daha sonra polis tarafından İstanbul'a nakledildi.

ANKARA'DA 1 GÖZALTI KARARI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'daki soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan bir polisin başkentteki adresine gitti.

Zanlı'nın adresinde olmadığı tespit edildi. Emniyet mensubunun yakalanması için çalışma sürdürülüyor.

VAN'DA DİZİ YAZARI ALEMDAĞ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, dizi yazarı Makbule Çam Alemdağ'ın kent merkezindeki evine sabah saatlerinde operasyon yapıldı.

Operasyonda gözaltına alınan Alemdağ'ın, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

0 Yorum:

Yorum Gönder

* Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır *

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa